Първоначално публикувано от em4o1
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
автоматик или ръчни скорости
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеТова което ще напиша е офтопик .
Но все пак значи работил съм в сервиз в който се ремонтираха само автоматични скоростни кутии нищо друго. Много добре знам какво се износва какво се сменя и как работят повечето 'Майстори". Отиваш в сервиза с проблем сваля кутията разглобява и хоп един от 10-те (примерно) многодискови съеднител е свършил и а тук е проблема сменяме.
От тук нататък обикновено не се подменя о пръстена или маншета който трябва да "набере" съединителя
(обикновено за да се включи една предавка на автоматика се използват 2-3 съединителя в комбинация с разни еднопосочни съединители) Майстора не стига до другите съединители ако е намерил един изгорял не разглобява кутията до край. След това ХДП-то или това което играе ролята на съединител сщо трябва да се провери най малкото са луфтове. Всеки един от многодисковите съединители трябва да е с определена хлабина (ако е повече е въпрос на време да изгори).
След като се прегледа всичко и се сменят износените пластини уплътнения и се ревизират слабите места на една кутия (всяка скоростна кутия има слаби места и то по няколко няма значение кой е производителя дали е американска белгийска или японска, европейска).
След като всичко се сглоби се пробват съединителите с въздух всеки един по отделно ако някой не сработи с възду му се сипва и малко масло в каналчето но ако при подаване на въздух сработва но се чува че има загуба на налягане пак се ревизира.
От тук нататък следва най тънката работа по автоматиците почистване на управлението (логика мозък и т,н има много имена) и тестване на соленоидите (бубинките) на топло или замерванто на съпротивленяи и тест с ток за да се чуе дали сработват. След тов следва монтиране на кутията и всичко е готово за монтаж. и Ако ми кажте че това може да се направи за 550лв не вярвам.
Това го казвам защото за една година в сервиза бяха дошли поне 15 кутии които бяха "правени" в други сервизи като в тях не включвам консултациите на място при които някой от сервизите след неуспешен ремонт свалят кутията и искат помощ на място за да се установи проблема за да могат да го отстранят и да издадат колата.
Comment
-
Хафтоматикът е за баби. Аз казах. Хау.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщениеСпоред мен, експлоатира ли се правилно автоматичната кутия, то тя е сто пъти по безпроблемна от ръчната.
Аз лично приключих вече с ръчните скорости.
А всъщност някой знае 166 с каква кутия е кой е производителя.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Всеки уважаващ себе си майстор на скоростни кутии трябва да го знаеhttp://www.aisin.com/product/automot...ain/index.html
Ето и видовете и моделите:
AISIN Q-SYSTEM : Alfa 156 2.5 V6 24V
AISIN ZF4HP20: Alfa 166, Lancia K '99 3.0
AISIN AF40-6: Alfa 159 1.9 MJET 8/16V / 2.4 MJET 16V, Alfa 159 3.2 V6 24V, Alfa Brera 2.4 MJET 20V, Alfa Brera 3.2 V6 24V, Fiat Croma 1.9 MJET 16V / 2.4 MJET 20V, Lancia Delta 1.6 JTS 16VLast edited by ACEHOB; d.m.y г., 21:36.
Comment
-
За 4-степенния е ясно, че е кекав. Доста инфо има в интернет, а и се слага на доста автомобили. На мен ми е интересно какво е положението с 5-степенния при фейслифтовата дизелова 166, обаче нищо не намирам, което от една страна е добре.166 2.4 JTD
Comment
-
166 е със ZF 4HP20(пише го и на кутията) слага се на ситроен и на още куп други коли включително мерцедес и ауди....минах през тези драми...части има и кой да ги прави...ремонта е скъп но и цената на комплект съединител не е малка...знам че ще кажете че може да се изцигани нещо с ръчноте скорости...може и с автоматика секи сам решава
Comment
-
Първоначално публикувано от freezy Покажи съобщение166 е със ZF 4HP20(пише го и на кутията) слага се на ситроен и на още куп други коли включително мерцедес и ауди....минах през тези драми...части има и кой да ги прави...ремонта е скъп но и цената на комплект съединител не е малка...знам че ще кажете че може да се изцигани нещо с ръчноте скорости...може и с автоматика секи сам решава
Тази кутия, където си я споменал на ЗФ е малко олд скуулA20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от Bottata Покажи съобщениетази кола се продава от 2 години или поне от толкова се появява в карс-а. Не съм я гледал и не знам никво инфо за състояние. Верно, че не се търсят коли сега но 2 години?Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Comment